Лазерно регулиране на фарове и сила на светлината

Регулиране на фарове

Предлагаме лазерен реглаж на фаровете за леки автомобили и джипове (регулиране чрез лазерно насочване и подравняване). Уредът, с които работим, е произведен в Италия и има вграден луксметър. За още по-голяма прецизност на измерването разполагаме и с мобилен луксметър. Според законодателството и Европейските изисквания към светлината на пътя, има минимални и максимални допустими стойности за силата на излъчването и разсейката. Когато фаровете не излъчват в нормите, можем да препоръчаме по-подходящо осветление или възстановяване/рециклиране на фаровете, в някои случаи и нови фарове.

Реглаж се прави след смяна на крушки, след демонтаж на фарове/броня, след рециклиране или по преценка на водача. Разместването на светлинните потоци води до влошена видимост на пътя, заслепяване или твърде „забити“ в земята фарове, петна в осветеното поле. Всичко това е дразнещо за повечето шофьори и понякога води до сериозни опасности за Вас и останалите участници в движението. Независимо от вида на крушката, с която сте оборудвали фаровете, те могат да бъдат настроени (с малки изключения).

Всички фарове ли могат да се регулират?
Не всички фарове могат да се регулират механично. Фаровете на по-съвременните автомобили не винаги разполагат с възможност за реглаж в хоризонталната равнина. Фаровете на някои по-луксозни премиум автомобили се саморегулират на 100% и се настройват само в оторизирани сервизи със съответния софтуер.

С LED крушки може ли да се осъществи настройка?
Да! Видът на светлинния източник не е пречка да се настроят фаровете, независимо дали крушките за ЛЕД, ксенон или обикновени. Има само 2 случая, в които това не е възможно – ако има конструктивна несъвместимост при монтажа и ако крушките не са подходящи за съответния рефлектор (например допълнително поставен ксенон за лупи във фарове без лупи или LED крушки, които не са с дизайн за рефлекторен фар).

Колко струва?
Цената на услугата е 20.00 лв за двата фара и се изисква записване на час на тел. 0878961206 или през Facebook страницата ни. В някои случаи може да стане и веднага.
При закупуване на LED система за къси светлини и монтаж от нас, реглажът е безплатен.

Работно време:
Понеделник до петък от 10:00 до 19:00 ч.
Гр. Русе, ул. Потсдам 11 – портал към магазин „ВИВТ“.